matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
werka99:
3
x+2
−3
x
=72
27 paź 20:00
ManFanUtd:
3
x
*3
2
− 3*x=72 a=3
x
9a−a=72 8a=72 a=9 3
x
=9 x=2
27 paź 20:02
werka99:
dzięki
27 paź 20:08
krystek:
3
x
(9−1)=72/:8 3
x
=9 3
x
=3
2
x=2
27 paź 20:14