matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz dł. wys. ostrosłupa i tangens kata nachylenia sci. bocz do płaszcz. podst
janek:
boki kwadratu 2 a trójkąta 2pierwiastki z 2
27 paź 19:55
pajak625:
OA=
2
√
2
2
=
√
2
H
2
=b
2
− (OA)
2
=8− 2 = 6 H =
√
6
h
2
=b
2
− (
a
2
)
2
= 8− 1=7 tgα=
H
0,5a
=
√
6
1
=
√
6
29 paź 13:21