matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Paula:
pomocy
log
0
,
1
2
5
25
27 paź 19:23
Jolanta:
125
x
=25 (5
3
)
x
=5
2
3x=2 x=2/3 spr. 125
2/3
=
3
√
125
2
=
3
√
125
*
3
√
125
=5*5=25
28 paź 00:25
krystek:
Jolu
w podstawie masz 0,125
28 paź 09:04