Kimi: Jak algebraicznie sprawdzić czy funkcja jest parzysta, albo nieparzysta?
Parzysta : f(−x)=f(x)
Nieparzysta : f(−x)=f(x)
Mam w miejsce x podstawić −x ? A co jeśli mam pierwiastek ? Pod pierwiastek nie wstawię ujemnej
liczby/iksa/igreka czy czegokolwiek.
27 paź 19:14
Kimi: nieparzysta miała być : f(−x)=−f(x)
27 paź 19:18
Kimi:
27 paź 19:30
Trivial: Skoro funkcja nie jest określona dla ujemnych argumentów, to sprawdzanie jej parzystości mija
się z celem...
27 paź 19:40
Trivial: Nieparzystości też.
27 paź 19:40