matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równan liniowych.
misiek99:
Prosze o pomoc, licze licze i się nie mogę doliczyc.
(3 + i)z + (7 − i)w + (2 + 3i)t = −1 + 12i (4 + 2i)z + (3 + 5i)w + (1 + i)t = 20 + 20i (1 + 6i)z + (5 − 3i)w + (2 + 21)t = −10 + 12i to jest układ trzech równan...jakie maja byc wyniki bo mi wychodzi KOSMOS!
27 paź 18:55
ICSP:
2 + 21 = 23
27 paź 18:57
pomagacz:
Takie kosmosy wychodzą?
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%283+%2B+i%29z+%2B+%287+%E2%88%92+i%29w+%2B+%282+%2B+3i%29t+%3D+%E2%88%921+%2B+12i%2C+%284+%2B+2i%29z+%2B+%283+%2B+5i%29w+%2B+%281+%2B+i%29t+%3D+20+%2B+20i%2C+%281+%2B+6i%29z+%2B+%285+%E2%88%92+3i%29w+%2B+%282+%2B+21%29t+%3D+%E2%88%9210+%2B+12i
27 paź 19:01