Ciagi C.D
arek: a4=3 i S6=17 wyznacz wzor na n−ty wyraz
27 paź 18:45
M:
6 mar 18:52
Qba:
| 17 − 3 | |
r = |
| = 7, an = 3 + 7(n − 4) = 7n − 25 albo an = 17 + 7(n − 6) = 7n − 25 |
| 6 − 4 | |
6 mar 20:13
Qbuś:
S6≠a6
6 mar 20:16
Podstawy Geometrii:
Ale nie napisano jaki to ma być ciąg.
Arytmetyczny czy geometryczny
6 mar 20:36
Qba:
Ups

zerkając jednym okiem na monitor wziąłem a
4 = 3 i a
6 17 w ciągu
arytmetycznym, przepraszam.
Niestety, autora zadania nie możemy już poprosić o pełną treść tego zadania
(zadanie jest z 2011 roku), ciąg nie musi być arytmetyczny i nie musi być geometryczny.
6 mar 22:07