Obliczyć wartość bezwzględną
Bartek: √7−4√3=
27 paź 18:29
ManFanUtd: √(2+√3)2 = |2+√3|
27 paź 18:32
Bartek: Czemu tak?
27 paź 18:33
ManFanUtd: a podnieś do kwadratu ten nawias pod pierwisatkiem

?
√(2+√3)2 =
√4+4√3+3 =
√7+4√3
27 paź 18:35
Bartek: aha to ze wzorów skróconego mnożenia,
dzięki
27 paź 18:37
Bartek: ale co z minusem?
bo nie uwzględniłeś go w drugiej odpowiedzi.
27 paź 18:39
Bartek: w odpowiedzi jest 2−√3
27 paź 18:40
ManFanUtd: pod pierwsiatkiem będzie 2−
√3, mój błąd, zamiast plusa będzie minus
27 paź 18:41