matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odległość punktu od prostej
niunia:
oblicz odległość punktu A od prostej jeśli k 2x+3y=7 A=(0,0)
27 paź 18:19
agata:
k: 2x+3y−7=0 A=2, B=3, C=−7, x
0
=0, y
0
=0
IAx
0
+By
0
+CI
Podstaw do wzoru d=
√
A
2
+B
2
27 paź 18:25