matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór funkcji
Donla:
Wzór funkcji w której wykres powstaje przez przesunięcie wykresu funkcji f o 5 jednostek w górę to: A. y=f(x+5) B. y=f(x)+5 C. y=f(x−5) D. y=f(x)−5
27 paź 18:15
konrad:
B
27 paź 18:17
Donla:
dziękuję
27 paź 18:22