matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwianie rownania z w.b
maximo:
Witam! Proszę o pomoc w rozwiazaniu rownania:
3
1
|
|=|
|
x−1
x+1
Wartosc bezwgledna obejmuje calosc mianownik i licznik
27 paź 17:31
agata:
Można skorzystać z twierdzenia IaI=IbI⇔a=b luba=−b
27 paź 17:37