logarytmy
arek: rozwiaz
log8 125
log5 0.008
log20 0.05
dochodze do momentu np. w 1 ze 8x=125−1 i co dalej do czego to podniesc zeby bylo dobrze
?
27 paź 16:22
ss: 8x=53
23x=53
(2x)3=53
2x=5
log22x=log25
x=log25
chyba
27 paź 16:25
ss: b)
5
x=5
−3
| | 1 | |
x=−3 bo przeciez 5−3= |
| =0,008 |
| | 125 | |
27 paź 16:29
ss: c) cos za duzo zer chyba przed przecinkiem albo mialo byc
log2020−1=−1
27 paź 16:30
arek: sory w C jest log
20 0.05
27 paź 16:32
ss: | | 5 | | 1 | |
to masz zrobione 0,05= |
| = |
| =20−1 |
| | 100 | | 20 | |
27 paź 16:33
arek: ok dzieki wielkie zgadzaja sie odpowiedzi co do B i C a A sam zrobilem

pozdrawiam
27 paź 16:37
ss: nie ma za co
27 paź 16:38