wartość bezwzględna
grześ: dlaczego w równaniu |x−3|−|2x−3|=5 muszę obliczyć oba x tzn. x−3=0 tj x=3 oraz 2x=3 tj. x=
32 ? proszę o pomoc
27 paź 11:37
grześ: .
27 paź 12:03
grześ: .
27 paź 13:11
lenka: bo są to miejsca zerowe tych funkcji pod wartością bezwzględną, i funkcja przy przejściu przez
miejsce zerowe zmienia znak, a to jest potrzebne do prawidłowego opuszczenia tych wartości b.
27 paź 13:24
grześ: mam trochę jaśniej dzięki za pomoc. nie miałem do czynienia z tym x lat a teraz muszę się
dszkalać żeby syna kontrolować. no to idę do miejsc zerowych.
27 paź 13:39
grześ: mam trochę jaśniej dzięki za pomoc. nie miałem do czynienia z tym x lat a teraz muszę się
dszkalać żeby syna kontrolować. no to idę do miejsc zerowych.
27 paź 13:43