obliczenia wielomianów
Rycerz: Jak się liczy wielomiany ?
26 paź 22:28
ICSP: tak samo jak jednomiany
26 paź 22:28
konrad: Hehe, i wszystko jasne
26 paź 22:29
konrad: @Ryczerz
Sprecyzuj swoje pytanie.
26 paź 22:29
Rycerz: prawie nic nie jasne
26 paź 22:30
Rycerz: dodawanie, odejmowanie, dzielenie i mnożenie
26 paź 22:30
Rycerz: np.: w(x)=2x2−3x2+3x−2
F(x)=x−1
26 paź 22:32
26 paź 22:32
26 paź 22:33
konrad: No ok, i co z tymi wielomianami co podałeś?
W ogóle to w tym pierwszym nie miało być czasem 2x3?
26 paź 22:33
Rycerz: tylko że na lekcji było liczenie schematem Hornera
26 paź 22:34
Rycerz: w(x)=2x3−3x2+3x−2
26 paź 22:34
26 paź 22:35
Rycerz: a jak są dwu− i trójmiany to też ze schematu
26 paź 22:44
konrad: Schemat Hornera to tylko do dzielenia przez dwumiany.
26 paź 22:54