granica w plus nieskończoności
Atola: Hej jak wyznaczyć granicę

Bardzo proszę o pomoc!
k→+∞
26 paź 21:52
sushi_ gg6397228: ∞
26 paź 21:57
Atola: a jaka jest granica
k→ −∞
26 paź 22:00
sushi_ gg6397228:
nie istnieje
podstaw sobie kolejno k=1,2,3,4,5,6,7,8 ... aby sprawdzic
26 paź 22:01
Godzio: | | π | | π | |
sin( |
| + 2kπ) = sin |
| = 1 |
| | 2 | | 2 | |
26 paź 22:01
Atola: dzięki
26 paź 22:01
sushi_ gg6397228:
| | π | |
przeciez masz wzory redukcyjne i masz sin ( |
| )= 1 −−> taka bedzie granica |
| | 2 | |
26 paź 22:02