matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kasia:
dany jest ostroslup prawidlowy szsciokatny o wysokosci 4. objetosc jego jest 18
√
3
. wyznasz dlugosc krawedzi podstawy
26 paź 21:17
dero2005:
V =
1
3
P
p
*H
18
√
3
P
p
= 3*
= 13,5
√
3
4
P
p
=
3
2
a
2
√
3
=
27
2
√
3
3a
2
= 27 a
2
= 9 a = 3
26 paź 21:49