matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na wielomianach
budyń:
1
3
Rozwiąż równanie. Które pierwiastki równania należą do przedziału (−
+
)?
2
2
1
a) −x(x−2)(x+−
)(x−1)=0
2
b) x
3
−4x
2
+x−4=0 c) 8x
4
−x
3
+x
2
=0
26 paź 20:51
budyń:
Może jednak ktoś pomoże? ^^
26 paź 21:12