logarytmy
fela: Witam

Proszę mi powiedzieć,czy to zadanie jest do rozwiązania,czy tkwi w nim błąd?Bo mi się
wydaje,że coś jest nie tak...
log
3162−log
32
26 paź 20:40
ICSP: | | 162 | |
log3 162 − log3 2 = log3 |
| = log3 81 = log3 34 = 4 log3 3 = 1 |
| | 2 | |
Da się zrobić
26 paź 20:41
fela: hm....−log3potęga2
26 paź 20:46
ICSP:
26 paź 20:46
fela: no właśnie
26 paź 20:47
ICSP: ale ja nie wiem nawet o co ci chodzi z tym zapisem.
26 paź 20:48
Eta:
4*log33= 4*1= 4
26 paź 20:50
ICSP: fakt

Po prostu zapomniałem o tej 4

Tak to jest jak się myśli o czymś innym a pisze coś innego.
26 paź 20:51
Eta:
26 paź 20:52
fela: log3162−log3do potęgi2...jest podstawa,a nie ma liczby b,chyba nie można podstawy
potęgować?
26 paź 20:52