matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozloz wielomian na czynniki stopnia mozliwie najnizszego
POMOCY:
W(x)=x
4
−81
26 paź 20:22
ICSP:
x
4
− 81 = (x
2
−9)(x
2
+9) = (x−3)(x+3)(x−3i)(x+3i)
26 paź 20:25
POMOCY:
dziekuje bardzo
26 paź 20:26