prosze o rozwiazanie
Werka: POMOCY
OBLICZ MIEJSCE ZEROWE I NASZKIC FUNKCJE, JAKA JEST MONOTONICZNOSC I PODAJ WZOR ARGUMENTOW DLA
JAKICH FUNKCJA PRZYJMUJE WARTOSCI UJEMNE I DODTANIE
PROSZE O ROZIWAZNIE JEDNEGO PRZYKLADU TYLKO
f(x) = 3x − 6
26 paź 19:53
ICSP: Miejsce zerowe:
f(x) = 0
0 = 3x − 6
3x = 6
x = 2
Miejsce zerowe : x = 2
Co do rysunku. Zaznaczasz na nim dwa punkty : (2;0) oraz (0;6) i rysujesz prostą przechodzącą
przez te dwa punkty
A> 0 wiec funkcja rosnąca
dla x ≥> 2 funkcja przyjmuje wartości dodatnie
dla x≤ 2 funckja przyjmuje wartosci ujemne
26 paź 19:56
Werka: a monotnicznosc

?
26 paź 20:00
ICSP: przecież napisałem.
26 paź 20:07