matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
A:
Oblicz pola powierzchni i objętości prostopadłościanów przedstawionych na rysunkach: d=9cm
26 paź 19:28
wlodi:
Widzę tylko jeden prostopadłościan. Tu masz rozwiązanie:
http://zadankazmatmy.blogspot.com/2011/10/pole-i-objetosc-szescianu.html
26 paź 19:45
1234:
d=a
√
3
a
√
3
=9 a
√
3
=3
√
3
*
√
3
a=3
√
3
Podstaw do wzorów i wylicz
26 paź 19:50
PIOTR:
Wyszlo mi identycznie jak Tobie wlodi, udalo mi sie zrobic przed wasza pomoca
Tu druga czesc zadania:
https://matematykaszkolna.pl/forum/107518.html
26 paź 19:54