Prawdopodobieństwo całkowite
kujon : Fabryka samochodów produkuje ten sam model w trzech kolorach : białym, czerwonym i żółtym w
stosunku 25:10:15. Prawdopodobieństwo że pojazd będzie w czasie gwarancji musiał mieć usuwane
usterki powłoki lakierniczej wynosi dla białego 0,03, dla czerwonego 0,02, dla żółtego 0,001.
Ile pojazdów na 10000 wyprodukowanych będzie wymagała usuwania usterek?
26 paź 19:17
kujon : 193 powinno wyjść dokładnie , według odpowiedzi

d
więc nie do końca jest to poprawne.. ; <
26 paź 20:18
kujon : bo mi za żadne skarby nie wychodzi nic z tego zadania.. ; /
26 paź 20:19
Eta:
Jakie "drzewko" ? po licha?
Echhh znów źle pomnożyłam ( szkoda,że nie chciało Ci się tego przemnożyć)
| 25 | | 10 | | 15 | | 0,75 +0,2+0,015 | | 0,965 | |
| *0,03+ |
| *0,02+ |
| *0,001= |
| = |
| = |
| 50 | | 50 | | 50 | | 50 | | 50 | |
26 paź 20:38
Eta:
Teraz już na bank dobrze, bo tak miało być
26 paź 20:39
kujon : oo dzięki bardzo
26 paź 20:44
Eta:
26 paź 20:46