liczby zespolone
student: | | 5 | | 5 | |
Wyznacz moduł r i argument główny a liczby zespolonej z= |
| − |
| i. |
| | √2 | | √2 | |
Proszę o wskazówki w rozpoczęciu zadania.
26 paź 19:05
26 paź 19:07
student: do jakiego wzoru?
26 paź 19:08
ICSP: na moduł i argument
26 paź 19:08
agata: r=
√a2+b2
| | a | |
φ to jest argument, który wyliczysz np z cosφ= |
| |
| | r | |
26 paź 19:12
student: Czy chodzi o wzór:
26 paź 19:15
student: o dzięki
26 paź 19:15
student: czyli r=5?
26 paź 19:16
student: | | π | |
a argument = |
| czyli 45 stopni? |
| | 4 | |
26 paź 19:18