| log251/2 | 1 | |||
log8√5= | = | log25 | ||
| log223 | 6 |
| log24 | 2 | 1 | ||||
log254= | = | = | ||||
| log225 | 2log25 | log25 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
zatem ta wartość iloczynu = | log25* | = | ( bo logartmy upraszczamy) | |||
| 6 | log25 | 6 |
| log251/2 |
|
| ||||||||||||||||
= | = | = ![]() | ||||||||||||||||
| log223 | 3*log22 | 3 |
|
| |||||||||||||||
poprawka = | = | *log25= .... ![]() | ||||||||||||||
| 3log22 | 3 |
| 1 | ||
log0.46 | ... tak? | |
| 4 |
| 1 | ||
log046 | ||
| 4 |
| 2 | 1 | 25 | ||||
0,4= | 6 | = | ||||
| 5 | 4 | 4 |
| 1 | 2 | 25 | ||||
log0,46 | = −2 bo ( | )−2= | ||||
| 4 | 5 | 4 |