POMOCY
Werka: POMOCY W ZADANIU.
POTRZEBUJE
PROSZE O ROZWIAZANIE TYLKO TEGO RESZTE PRZYKALDOW ZROBIE SAMA
1. Dla jakich wartosci parametru m podane sa
a) rownolegle
b) prostopadle?
2.1 y =2x +3, y=mx − 1
lub
2.2 y= −x+1 , y=mx+3
26 paź 18:50
ss: 2.1 rownolegle dla m=2 prostopadle dla m=−0,5
2.2 rownolegle dla m=−1 prostopadle dla m=1
26 paź 18:51
Werka: PROSZE POWIEDZIEC MI JAK TO OBLICZYC PROSZE
26 paź 18:52
26 paź 18:53
Werka: mozesz mi powiedziec skad wzioles/wzielas rownolegle dla m=2 prostopadle dla m=−0,5
2.2 rownolegle dla m=−1 prostopadle dla m=1
prosze
26 paź 18:54
Werka: te dane na stronie rozumiem ale jak to obliczyc
26 paź 18:55
dero2005:
a) równoległe
2.1 2 = m
lub 2.2 −1 = m
b) prostopadłe
2.1 m = −12
2.2 m = −1−1 = 1
26 paź 18:55
Werka: nic nie rozumiem skad to sie wzielo prosze powiedzcie

:(:(
26 paź 18:58
Werka: y=mx − 1
jakim cudemn z tego wyszlo minus jedna druga?
26 paź 19:00
Werka: rozumiem

dziekuje juz :8
26 paź 19:08