matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ujdzie w tłoku
arbuzek józek:
Czy mógłbym prosić o pomoc ? Wyznacz parametr a tak żeby układ równań : a) nie miały rozwiązania , b) miały jedno rozwiązanie , b) miały więcej niż jedno rozwiązanie. 1)
⎧
y=x
2
−a
⎩
x
2
+y
2
=1
2)
⎧
x
2
+y
2
=4
⎩
x+y=a
26 paź 18:44