matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres funkcji kwadratowej f(x) = 2(x-1)^2 - 4 nie ma punktów wspólnych z prostą
araa:
Wykres funkcji kwadratowej f(x) = 2(x−1)
2
− 4 nie ma punktów wspólnych z prostą o równaniu: jak to rozwiązać? Proszę o przykład i wykład
26 paź 18:06
araa:
hmm?
26 paź 18:11
Eta:
W((1, −4) z prostymi y = y
w
, dla y
w
< −4
26 paź 18:13