pomocy
ola: Oblicz:
a) 2log55+3log24=
b) 4log218+log327=
c} dla jakiej wartości x log8(x2−1)=23
26 paź 17:39
Kuba: a) log5 25 + log2 64 =
26 paź 17:45
Kuba: b) 4 log2 2(−1/3) + log3 27
26 paź 17:47
krystek: lub a)2*1+3*2=... poniewaz log55=1 a log24=2
26 paź 17:47
krystek: | | 1 | |
log2{ |
| }=−3 a log3{27}= 3 i licz. |
| | 8 | |
c)D:x
2−1>0
8
2/3=x
2−1 a 8=2
3
26 paź 17:54
ola: tzn?
26 paź 17:59
krystek: Co?
26 paź 18:01
ola: to juz jest zrobione

bo ja nie wiem o co tu chodzi, to jest dla siostry. czy ona musi to
dokończyć, tak?
26 paź 18:02
ola:
26 paź 18:08