:P
ola: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna o długości k tworzy z płaszczyzną
podstawy kat o mierze 45 stopni. Oblicz wysokość ściany bocznej.
26 paź 16:52
ola: :(
26 paź 16:59
ola: pomoże ktoś

26 paź 17:10
ola: hallo
26 paź 17:29
ola: ktoś mi pomoże

prosze:(
26 paź 17:40
26 paź 18:00
ola:
26 paź 18:26
ola: 
hallo
26 paź 18:50
dero2005:

α = 45
o
2d = 2k
√2
d = k
√2
h
s =
√h2 + (a2)2 =
√(k√22)2 + (k2)2
h
s =
k2√3
26 paź 19:08
ola: Dziwny wynik, ale thx
26 paź 19:35
ola: to jest dobrze zrobione

26 paź 21:55
dero2005:
dobrze
27 paź 07:39
krew : ola gluza ?
4 lis 19:42