matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równianie macierzowe
oliwia:
A*(X
T
*B
T
)
−1
=A
T
26 paź 15:57
M:
6 mar 20:07
:
A=A
T
(X
T
B
T
) (A
T
)
−1
A=X
T
B
T
(A
T
)
−1
A(B
T
)
−1
=X
T
((A
T
)
−1
A(B
T
)
−1
)
T
=X
7 mar 12:32