Dziecko bawiac sie kalkulatorem wystukalo liczbe x
goska: Dziecko bawiac sie kalkulatorem wystukalo liczbe x nastepnie 3 razy nicisnelo pierwiastek i
otrzymano liczbe 3 . Jaka liczbe dziecko wystukało?
Mam dwie odpowiedzi do tego zadania która jest dobra ktoś pomoze?
odpowiec 1
√√√x = 3
√√x=9
√x=27
x= 81
odpowiec 2
3*3=9
9*9=81
81*81= 6561
26 paź 14:18
hejhej: druga

sprawdz sobie z autopsji i bedzies wiedziec
26 paź 14:20
goska: tez mi sie własnie wydaje ze druga tylko niewiem jak to zapisac do zeszytu zeby to jakos
wygladało mógłbys pomóc?
26 paź 14:22
det 0 i hwdtel:
Po prostu 6561−niezła sumka
26 paź 14:25
goska: Nie chodzi mi o sam wynik tylko jak mam zapisac obliczenie zeby to jakos wygladalo
26 paź 14:28
hejhej: to bedzie tak
((x1/2)1/2)1/2
26 paź 14:32
hejhej: i wtedy napisz ze x1/8=3
26 paź 14:33
hejhej: 
powodzenia
26 paź 14:33