Ktoś może pomóc?
goska: Usun niewymiernosc z mianownika
26 paź 10:10
Macius: mianownik * 3+{3}
26 paź 10:11
Macius: i licznik takze oczywiscie
26 paź 10:12
26 paź 10:18
goska: czy ktos mi moze pomóc to rozwiazac
26 paź 13:04
26 paź 13:05
Eta:
| | 3 | | 3+√3 | | 3(3+√3) | | 3(3+√3) | | 3+3√3 | |
|
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 3−√3 | | 3+√3 | | 9−3 | | 6 | | 2 | |
26 paź 13:11
goska: a dlaczego 3 jesli ja mam w liczniku 4
26 paź 13:21
rupert: | | 3+√3 | |
tam na koncu powinno byc |
| . |
| | 2 | |
| 4 | | 3+√3 | | 4(3+√3) | | 4(3+√3) | | 6+2√3 | |
| * |
| = |
| = |
| = |
| |
| 3−√3 | | 3+√3 | | 9−3 | | 6 | | 3 | |
26 paź 13:28
goska: rupert dziekuje za pomoc
26 paź 13:52