Granica
ziom: n→
∞
| | tg x | |
korzystam tutaj z wzoru: lim |
| =1 |
| | x | |
n→
∞
granica mi wyszła 2. Czy dobrze?Mógłby ktoś sprawdzić
26 paź 09:48
sushi_ gg6397228:
przeciez x−−>0
podstawi pokaz obliczenia
26 paź 10:15
ziom: | | tg2 | | 2 | | 2 | | 2n | |
n*( |
| ):( |
| )* |
| = z tego tangensa zostaje 1 * to co zostalo |
| =2 |
| | n2 | | n2 | | n2 | | n2 | |
26 paź 10:28
sushi_ gg6397228:
| | 2n | | 2n | | 2 | |
a mnie uczyli |
| = |
| = |
| −−−> 0 |
| | n2 | | n*n | | n | |
26 paź 10:30
ziom: musze chyba do podstawowki wrocic

dzieki
26 paź 10:34