granica
Gożelka: (n+1n−1)2n+3
25 paź 22:52
Eta:
=e4
25 paź 22:55
.: A jak dojsc do tej postaci?
25 paź 23:59
Godzio:
| | n + 1 | | 2 | |
( |
| )2n + 3 = (1 + |
| )2n + 3 = |
| | n − 1 | | n − 1 | |
| | 2 | | 2 | |
[ (1 + |
| )n − 1 ]2 * (1 + |
| )5 → e4 * 1 = e4 |
| | n − 1 | | n − 1 | |
26 paź 00:37
.: A skad tam sie wziela 2 w liczniku? Nie powinna byc 1? A w tej drugiej czesci nie powinno byc
e2 * cos tam?
26 paź 13:01
.: A skad tam sie wziela 2 w liczniku? Nie powinna byc 1? A w tej drugiej czesci nie powinno byc
e2 * cos tam?
26 paź 13:34
sushi_ gg6397228:
to sobie zrob wspolny mianownik −−> ZERO MYSLENIA, TO NIE BOLI
26 paź 13:39