...
kokos: Rozwiązać równanie kwadratowe (3−i)z2 + (−22+14i)z + (57−99i) = 0.
Wynik zapisać w postaci z=x+iy oraz w=u+iv, gdzie x, y, u, v są liczbami rzeczywistymi
zaokrąglonymi z dokładnością do dwóch miejsc dziesiętnych po kropce i x < u.
25 paź 22:47
Vizer: Myślisz, że jak będziesz zmieniał nicki to ktoś Ci pomoże z zadaniem domowym...? Nikt tu za
Ciebie nie odrobi lekcji.
25 paź 22:49
ICSP: Ja nie wiedziałem że na studiach są jeszcze zadania domowe
25 paź 22:50
Vizer: Oj tam, oj tam. Czepiasz się.
25 paź 22:50
Trivial: Witajcie.
25 paź 22:52
Vizer: Siemka

Co tam? Jak tam?
25 paź 22:55
ICSP: Witaj
Trivial
Powiesz mi jak zapisac liczbę:
| | π | |
sina + icosα ∊(0; |
| ) w postaci trygonometrycznej? |
| | 2 | |
25 paź 22:57
Vizer: ICSP nie zamęczaj
Triviala
25 paź 22:58
Trivial: Vizer, przygotowuje się do jutrzejszego pogromu na programowaniu. ...
25 paź 22:58
Trivial:
sina + icosα?
25 paź 22:59
Vizer: To trzymam kciuki, wiem, że dasz radę

Ja z kolei do kolosa w czwartek fizy
25 paź 22:59
Trivial: Wiesz, że dam radę? Ale to nie kolos, tylko normalne zajęcia. Jak na razie idzie mi średnio...
Ale mam w planach zacząć się uczyć... Od jutra.
25 paź 23:00
ICSP: sinα + icosα
nie czepiaj się wszyscy już śpimy

Ja mam pierwsze kolokwium z logiki za jakieś 3 tygodnie
25 paź 23:02
Eta:
Takie hasło jest aktualne każdego dnia
25 paź 23:02
Vizer: Dopiero za 3 tyg ? .... Co to za uczelnia

Tam to się tylko z rektora potrafią naśmiewać
25 paź 23:04
Trivial: Ja będę miał pierwszego kolosa w tym roku za jakiś miesiąc.
25 paź 23:04
Vizer: Masakra, to gdzie ja trafiłem

25 paź 23:06
Eta:
Trafiłeś ....

w Etę !
25 paź 23:07
Vizer: Oj to najmocniej przepraszam :


to masz dwa
25 paź 23:09
Trivial:
ICSP, ......
z = sinα + icosα /*i
iz = isinα − cosα /*(−1)
−iz = cosα − isinα = cos(−α) + isin(−α)
A zatem!
z = ie
−iα
i = e
iπ/2 no i wiesz co dalej chyba.
25 paź 23:14
Trivial: Eta dzisiaj jakaś bardzo radosna. Chyba za dużo rumu.
25 paź 23:20
ICSP: Nie wiem co dalej

Co sie ze mną dzieje
25 paź 23:29
kokos: to powiecie mi jak to rozwiązać?:(
rzeczywiście− mam 2 nicki
26 paź 22:37
Eta:
Trivial
26 paź 22:40
kokos: proszę, proszę, proszę
26 paź 22:44
kokos: i przepraszam.... już nie będę
26 paź 22:46