kto rozwiaze wartosc bez ?
Lolus: y= − | x+1| +2
25 paź 21:56
krystek: Chyba wykres masz wykonać!
y=.....dla xe(−∞,−1)
y=..... dla xe<−1,∞)
25 paź 22:02
a2na: Jeżeli masz jakieś wątpliwości lub pytania, albo zwyczajnie zaległości, polecam stronę
www.e−zadania.pl tam masz wszystko fajnie wytłumaczone, umieszczone są filmiki i rozwiązane
przykładowe zadania. Gorąco polecam
25 paź 22:06
Lolus: no tak tylko najpierw rysowac wychodzac od wartosci bezwzglednej ? potem o wektor q i dopeiro
do Ox ?
25 paź 22:06
krystek: A jak wykres to Y=IxI potem y=Ix−1I y=− Ix−1I i wreszcie y=−Ix−1I+2
25 paź 22:12
krystek: Lub y=−( Ix−1I −2) aby mieć wykres y=Ix−1I−2 przesuwasz IxI o wektor [1,−2] a następnie
aby mieć y= − (...) odbijasz symetrycznie wzg osi OX
25 paź 22:15
Lolus: dzieki

25 paź 22:17
krystek: Zrozumiałeś?
25 paź 22:18
Lolus: tak juz mam narysowane ale jeszcze ten mi zostal ... jak mozesz to bedze jeszcze bardziej
wdzieczny

y = | 2−|x| |
25 paź 22:21
Eta:

1/ y= |x|
2/ y= |x+1|
3/ y=−|x+1|
4/ y= −|x+1| +2
25 paź 22:23
Trivial: A więc to tak rysuje się w czterech wymiarach.
25 paź 22:23
Eta:
25 paź 22:24
Lolus: dziekuje za rysunek

)
25 paź 22:25
Eta:
A teraz idę da kisiel
25 paź 22:26
Lolus: a pomoze mi jeszcze ktos z tym ?
y = | 2−|x| |
25 paź 22:28
Vizer: y=|−|x|+2| teraz już wiesz

?
25 paź 22:29
Eta:
25 paź 22:30
Eta:
Jasne?
25 paź 22:38
Lolus: dziekuje

25 paź 22:40
Lolus: tak
25 paź 22:40
Eta:
25 paź 22:48