oblicz granicę
ANJA: OBLICZ GRANICE:
f(x) = √x2+1−√x2−1
25 paź 21:37
ANJA: proooooosze o pomoc!
25 paź 21:41
Vizer: | | a2−b2 | |
Zapisz to ze wzoru skróconego mnożenia: a−b= |
| |
| | a+b | |
25 paź 21:48
ANJA: ok dzieki:
a granica
√1+x+x2−√1−x+x2
od czego w takim wypadku najlepiej zaczac?
25 paź 22:02
ANJA: moge wyciagnac po prostu najwyzsza potege przed nawias i wtedy to wyjdzie?
25 paź 22:04
sushi_ gg6397228:
to samo a−b=...
25 paź 22:05
Vizer: No z tego samego skorzystać co wyżej napisałem. Mi wyszła granica równa 1 (przy x→+∞)
25 paź 22:07
ANJA: a mi wyszlo do +nieskononosci?
25 paź 22:18
sushi_ gg6397228:
zapisz oblcizenia
25 paź 22:21
Vizer: To rozpisz jak liczyłaś i zobaczymy.
25 paź 22:21
Vizer: sushi dublujemy się coś dzisiaj
25 paź 22:21