blicz współrzędne pozostałych wierzchołków rombu i napisz równanie okręgu wpisan
Magda: Punkt A(−2,−3) jest wierzchołkiem rombu, którego bok zawiera się w prostej o równaniu x − 2y −4
= 0. Środkiem symetrii tego rombu jest punkt S(1,1) Oblicz współrzędne pozostałych
wierzchołków rombu i napisz równanie okręgu wpisanego w ten romb.
25 paź 21:15
+:
Napisz równanie prostej m przechodzącej przez A i S
Odwzoruj na niej wierzchołek C
Napisz równanie prostej n prostopadłej do prostej m przechodzącej przez S
Znajdź ponkt przecięcia się prostej n z prostą x−2y−4=0 Będący wierzchołkiem B
Odwzoruj wierzchołek D
Odległość S od prostej x−2y−4=0 jest miarą promienia okręgu wpisanego
Powodzenia ...
25 paź 21:35