matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
analiza
ala:
Oblicz pochodną kierunkową funkcji z=x
2
−xy+y
2
w punkcie(1,1) w kierunku wektora(cos ,sin)
25 paź 20:58
M:
7 mar 06:01
:
z'
x
=x
2
−y z'
x
(1,1)=0 z'
y
=−x+y
2
z'
y
(1,1)=0 Ta pochodna to zero.
7 mar 12:29