fizyka
zegaron: łódka przepłynęła rzekę o szerokości d =500 m z prędkością v=7,2 km/h względem brzegu. Prąd
wody zniósł ją o 150 m w dół rzeki. Oś łódki była skierowana prostopadle do brzegu
a) oblicz prędkość prądu rzeki
b) oblicz czas w ciągu którego łódka przepłynęła na drugi brzeg
wyjaśni mi to ktoś
25 paź 20:34
Aleksander: czy odpowiedzi to: Vr=0,69m/s, t=261s
14 maj 12:02
aniabb: Vr =0,575m/s t=261s
14 maj 12:40
Aleksander: kurde. nie rozumiem czemu ta prędkość rzeki wyszła mi inna.
14 maj 16:29
aniabb: vr= 150m/261s
14 maj 16:32