matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Nienor:
sin(−90+2α)=cos2α ? bo zaczynają mi dziwne rzeczy wychodzić.
25 paź 20:28
krystek:
sin[−(90−2α)]=−sin(90−2α)=−cos2α
25 paź 20:30
Nienor:
dzięki
25 paź 20:32
krystek:
25 paź 20:35