Zamień
zaba: Zamień
5 kg/m3 na g/dm
7 g/cm3 na g/cm
4 kg/dm3 na g/ m
2 kg/m2 na g/m
3 g/cm2 na kg/m2
25 paź 20:23
lenka: 1kg to 1000g 1m3 to 1000dm3 i podstawiasz
25 paź 20:29
zaba: 1m3 to ile dm ? . Zrób ktos 1 przykład
25 paź 20:54
sushi_ gg6397228:
dobry joke
a ile jabłek to jedno jajko
nawet nie umiesz przepisac zadan bez błedu
25 paź 21:02
Jolanta: 1m3 to pojemnosc np pudła o długośi 1m szerokości 1m i wysokości 1m
1m3=1m*1m*1m3= ( kazdy metr ma 10dm teraz podstawiamy za m 10 dm)=10dm*10dm*10dm=1000dm3
25 paź 21:08
Jolanta: oj ma być 1m3=1m*1m*1m
25 paź 21:08