trygonometria
Kuba: naszkicuj wykre funkcji
dziedzina to sinx≠0
D=R−{π+kπ}
i teraz nie wiem jak mam narysowac wykres doszedlem do tego miejsca i nie wiem co dalej
| | sin2x | | sinx | |
f(x)= |
| − |
|
|
| | sinx | | sinx | |
zostaje mi 1 ulamek −1 i co teraz
prosze o pomoc
25 paź 20:12
sushi_ gg6397228:
sin 2x= 2 sin x * cos x
25 paź 20:19
Kuba : Zostanie 2cosx−1 ?
25 paź 20:24
sushi_ gg6397228:
to chyba umiesz narysowac
y1= cos x
y2= 2 cosx ( co sie dzieje z wykresem cosinusa ...)
y3= 2 cos x − 1 (przesuniecie wykresu w prawo/ lewo o ....)
25 paź 20:26