Ciągi
Tomek: Podaj trzy pierwsze wyrazy ciągu określonego wzorem ogólnym an=(n2+2n)/ 2,oraz trzy pierwsze
wyrazy ciągu określonego wzorem rekurencyjnym : b1= −2, bn+1=(bn−1 ) do kwadratu −bn
25 paź 20:06
lenka: a1=(12+2*1)/2
a2=(22+2*2)/2
a3=(32+3*2)/2
25 paź 20:13
Tomek: a do drugiego tak samo
25 paź 20:18
Mateusz: podaj pierwsze trzy wyrazy ciągu określonego wzorem an=−n3+2n+5
30 maj 19:35
Mateusz: podaj pierwsze trzy wyrazy ciągu określonego wzorem an=−n3+2n+5 i drugi wzór U{ n2−1 }{
n2+1 }
30 maj 19:43