liczby zespolone zaznacz nierówność
DrEaX: Próbuje zrozumieć jak zrobić takie zadanie i nie mogę sobie poradzić z góry dziękuję za jakąś
pomoc
Znajdź w układzie współrzędnych zbiory opisane następującymi nierównościami:
| z − 2 + 3i| <2
25 paź 18:43
sushi_ gg6397228:
z=x+iy
potem pogrupuj wyrazy rzeczywiste i osobno urojone
25 paź 18:45
DrEaX: x to 2
y to −3
w tym miejscu (2,−3i) zaczynam okrąg o promieniu 2 wokół dobrze ?
25 paź 18:51
ZKS:
|(x − 2) + (y + 3)i| < 2
√(x − 2)2 + (y + 3)2 < 2 / 2
(x − 2)2 + (y + 3)2 < 4
Jest to wnętrze koła o środku w punkcie S = (2 ; −3) i promieniu równym r = 2.
25 paź 18:56
DrEaX: serdeczne dzięki teraz już rozumiem dokładnie
25 paź 18:56