Rozwiązać podane równanie
Sefik : Proszę o pomoc
policzyłem t
3
Podstawiłem t
3−3t=6t
i wyszło mi t−0 i x
2=9
Jak to dalej podstawić ,żeby wyznaczyć x
25 paź 17:42
+: ciekawe przekształecenia −
25 paź 17:46
Sefik : ale coś jest nie tak

musze się gdzieś mylić bo głupoty mi wychodzą:(
25 paź 17:48
Sefik : Bardzo proszę pomóżcie
25 paź 17:59
+:
x
6+1=6x
4+x
3
x
6−6x
4−x
3+1=0
... i walcz dalej
25 paź 18:24
Sefik : wkradł się błąd, w drugim nawiasie zamiast 6 w mianowniku powinno być x
25 paź 18:44
+: tak myślałem ... −
25 paź 19:09