jakie pole ma koło,którego obwód ma 1m kwadratowy?
kasienka: jakie pole ma koło, którego obwód wynosi 1m kwadratowy?wynik podaj z dokładnością do 1 cm
kwadratowego.
13 mar 17:13
tim: Ogólnie to od kiedy obwód w m2?
Trzeba skorzystać z wzorów na pole i obwód koła:
πr2 = pole
2πr = obwód
13 mar 17:17
kasienka: sory źle napisałam z tym metrami. wiem że trzeba skorzystać z tych wzorów ale mi wynik
zły wychodzi więc robie coś nie tak tylko niewiem co

?
13 mar 17:32
tim: 2πr = 1m
πr = 0,5m
r = 0,5/π m
Podstaw do drugiego.
Ile ci wychodzi?
13 mar 17:38
kasienka: oki dzięki wyszło mi teraz dobrze
13 mar 17:47
tim: To świetnie, że mogłem pomóc

.
13 mar 17:49
kasienka: jestem wdzięczna buziaki
13 mar 18:04
iga: hej . mam takie zadanie którego nie umiem zrobić

koło o polu 81 πcm kwadratowych ma obwód ?
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
1 sty 16:41
1 sty 16:48
ICSP: 18π
1 sty 16:54
iga: jak to zrobiłeś/aś ?

function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
1 sty 17:08
ICSP: może po prostu podstawiłem do najbardziej podstawowych wzorów

P = π
r2
Obw = 2π
r
r występuje w jednym i w drugim wzorze. Przypadek? Nie sądzę.
1 sty 17:10