funkcje i nierówności
monikaaa: 1.) wiedząc ze punkty A= (1;5) i B= (−2;−4) należą do wykresu funkcji y=ax+b:
a) wyznacz liczby a i b oraz napisz wzór funkcji
b) znajdź miejsce zerowe funkcji i określ czy funkcja jest rosnąca, malejąca czy stała. odp na
monika
misiaczek16@wp.pl między monika a misiaczek powinna być kreska u dołu
| | x−2 | | x−3 | |
2.) dziedziną funkcji y=−4x+2 jest zbiór rozwiązań nierówności |
| ≤ |
| |
| | 2 | | 3 | |
Sporządz wykres tej funkcji oraz sprawdz czy punkt (−2; 10) należy do tego wykresu. błagam o
odpowiedz i ryzunek nawet odreczny w paincie na monika
misiaczek16@wp.pl miedzy monika a
misiaczek kreska u dołu bardzo ważne
25 paź 15:52
monikaaa: help me

25 paź 16:11
monikaaa: moze tutaj być odpowiedz ale to pilne
25 paź 16:14
+:

2.)
3(x−2)≤2(x−3)
3x−6≤4x−6
x≥0
Wykresem y=−4x+2 jest prosta o wsp. kierunkowym −4 i przechodząca przez (0, 2)
ograniczona do pzedziału <0, ∞)
Podany punkt spełnia równanie prostej ... ale nie mieści się w założonej dziedzinie
25 paź 16:23
+:
Pierwsze to banał
Napisz równanie prostej przez te dwa punkty
25 paź 16:25
monikaaa: dziekuje
25 paź 16:28
monikaaa: czyli jak przepraszam ale naprawde ja nic z matematyki nie rozumiem
25 paź 16:29
+: y=3x+2
a=3
b=2
funkcja jest rosnąca
y=0 dla x=....

?
25 paź 16:33
monikaaa: x=1?
25 paź 16:35
+: 0=3x+2 ...

? x= ...
25 paź 16:51
monikaaa: x= 23
25 paź 16:53
+:
25 paź 16:58
monikaaa: dziękuje
25 paź 17:00