prosze o pomoc.
hejhej: Przez punkt (−1, 1) poprowadzono prosta tak, aby srodek jej odcinka zawartego miedzy
prostymi x + 2y = 1 i x + 2y = 3 nalezał do prostej x − y = 1. Wyznaczyc równanie
symetralnej odcinka.
25 paź 14:19
hejhej: plis:(
25 paź 15:42
+:
Zrób rysunek.
Punkt (−1,1) leży na prostej x+2y=1 (sprawdź)
Środrk odcinka spełnia równanie pęku prostych przechodzących przez (−1,1) jak i równaie
prostej x−y=1 ... narysuj ... pewnie dalej jużwudumasz sam/a −
25 paź 16:05
hejhej: o dzieki

dopiero zauwazylem
26 paź 14:48