Usun niewymiernosc z mianownika
gosia: Usun niewymiernosc z mianownika
:ZAD ( powino byc pod kreska niewiem jak ją zrobic)
4
3−pierwiastek z 3=
−2
pierwiastek z 7 − pierwiastek z 5=
2pierwiastek z 3
1−piewrwiastek z 3=
25 paź 13:46
hejhej: a moglabys to ladnie rozpisac?
25 paź 14:25
goska3124: Nieumiem obiecuje ze sie naucze i natepnym razem zapisze poprawnie ale teraz naprawde
potrzebuje pilnie pomocy.
25 paź 14:40
goska3124: ?
25 paź 15:06
goska3124: czy ktoś pomoze?
25 paź 16:27
think: U {4}{3 − √3}
do pisania ułamków służy U {licznik}{mianownik} tylko bez spacji
pierwiastek to p {liczba pod pierwiastkiem}
25 paź 16:30
goska3124: U {4}{3−ρ3} zrobiłam tak jak napisałes i wyszły mi bzdury
25 paź 16:39
goska3124: ?
25 paź 16:48
sushi_ gg6397228:
bo nie mozna robic spacji miedzy miedzy U a nawiasami
25 paź 18:15
GOSKA: | | 4 | |
|
| juz lepiej ale mam problem z pierwiastkiem niewiem jak go zrobic |
| | 3−ρ3 | |
25 paź 19:18
25 paź 19:21
sushi_ gg6397228:
przeciez obok okienka jest podany przepis jak produkuje sie pierwiastek
25 paź 19:23
GOSKA: wpisuje i wychodzi mi to co wyszlo czyli wpisyje p pomiedzy liczbe 3
25 paź 19:25
GOSKA: czyli pomiedzy 3 robie ten nawias
25 paź 19:27
sushi_ gg6397228:
a po co zrobili nawiasy klamerkowe −−> aby podpieraly liczby
25 paź 19:28
GOSKA: własnie te klamerkowe robie
25 paź 19:30
sushi_ gg6397228:
pieszesz literke p robisz { wpisujesz cyferke i robisz } wszystko bez
spacji
25 paź 19:32
goska: U{4}{3−ρ{3}
26 paź 08:26
sushi_ gg6397228:
brakuje drugiego nawiasu } zamykajacego
26 paź 10:13