Patt: Ciało A zostaje rzucone pionowo w górę z prędkością v1 = 50 m/s, a po upływie czasu t1 = 1 s
zostaje wyrzucone ciało B z tą samą prędkością w tym samym kierunku. Kiedy, gdzie i z jaką
prędkością spotkają się te ciała?
Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
25 paź 11:09
Patt: Ktoś ma jakiś pomysł ?
25 paź 11:19
sushi_ gg6397228:
przeciez nie ma podanego przyspieszenia/opóźnienie, wiec nie wiadomo kiedy cialo zacznie spadac
spotkaja sie gdy A spada a B wznosi sie
25 paź 11:38
%25253Cb%25253Epatt%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520No%252520tak%25252C%252520tylko%252520jak%252520to%252520obliczyc%25253F%252520%25250A%25250A
25 paź 13:29
det 0 i hwdtel:
| | v1 | | t1 | |
Ciała spotkają się po czasie t= |
| + |
| ok 5,6 s (od wyrzucenia ciała A )
|
| | g | | 2 | |
proszę sprawdzić i potwierdzić lub zaprzeczyć
25 paź 14:53